Background Color:
 
Reset
آلیاژ برنج

آلیاژ برنج چیست؟


آلیاژ برنج یکی از آلیاژهای مورد تایید طب سنتی است که بیشتر به شکل قاشق، سماور، کتری و قوری از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است.

در طب سنتی برای جذب فلز روی و رفع نیاز بدن با استفاده از آلیاژ برنج که به غیر از فلز روی حاوی فلز مس (که آن هم برای بدن بسیار مفید و لازم می باشد)، سماور، کتری، قوری، قاشق و ظروف آشپزخانه را تهیه می کردند تا با استفاده از آنها، نیاز بدن به این فلز مهم برطرف گردد و از عوارض کمبود آن در بدن پیشگیری گردد

 خواص ظروف برنجی

استفاده از ظروف برنجی با توجه به اینکه برنج آلیاژی از مس و فلز روی می باشد و همچنین مصرف آب جوشیده که در سماور یا کتری برنجی جوشانده شده است، جهت جبران کمبود روی در کنار مصرف مواد غذایی مذکور مفید است.
کمبود روی در پسرهای جوان موجب تکامل نامناسب غده پروستات و نیز عدم رشد و تکامل بیضه ها می گردد. در دختران جوان نیز موجب بروز اختلالات هورمونی و نیز اختلال در عملکرد تخمدان ها و تکامل رحم و مختل شدن چرخه های جنسی در آنها می گردد. علائم کمبود روی عبارتند از:
– بروز عفونت های متعدد
– هیپوگناد یسم در مردان
– ریزش مو
– کاهش اشتها
– بروز اختلال در حس چشایی و بویایی
– بروز اختلال در دید به هنگام تاریکی و شب
– بروز زخم ها و اختلالات متعدد در پوست
– تأخیر در بهبود زخم های ایجاد شده در پوست
– بروز اسهال های مزمن و شدید
– تورم قرنیه ها
– بروز اختلالات و ناهنجاری های رفتاری

قابل ذکر است که همه این علامت ها در یک فرد بروز نکرده و به شرایط بدنی فرد و نیز میزان کمبود روی بستگی دارد

 

نکاتی در خصوص ظروف


۱-  این ظروف از ترکیب مس و روی ساخته می شوند و شایان ذکر است که این نوع ظروف از تجمع و رشد باکتریها جلوگیری می نماید.

۲–  بهترین ظرف جهت طبخ غذا ، ظروف مسی و بهترین ظرف جهت جوشاندن آب و دمکرده ها ، ظروف برنجی (مانند سماور و قوری برنجی) است.

۳- اگر می ‌خواهید ظروف‌ برنجی‌ کدر را براق‌ کنید، از مخلوط‌ نمک‌ و سرکه‌ بهره‌ بگیرید. خمیر حاصل‌ را با پارچه ‌ای‌ لطیف‌ روی‌ قسمت‌ کدر بمالید.

سماور برنجی به دلیل برنجی بودن بدنه آن، یون هایی چون  روی و مس را وارد آب کرده و به دلیل داشتن تنوره، آبی با کیفیت و سالم  را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد و از این آب  می توان برای دم کردن انواع جوشانده و دمنوش با کیفیت بالا استفاده نمود.